+31 (0)320 241058 info@hetpalet.com

Agenda

Januari

$

6 Januari Nieuwjaarsreceptie

Februari

$

3 - Februari Volwassenbingo 16+

$

4 - Februari Kinderbingo

$

21 - Februari Algemene Jaarvergadering

$

24 - Februari Karaoke 18+

Maart

$

2 - Maart Volwassenbingo 16+

$

3 - Maart Kinderbingo

$

27 - Maart Paaseieren zoeken

April

$

6 - April Volwassenbingo 16+

$

14 - April Kinderbingo

$

20 - April Jaarfeest Het Palet

Mei

$

25 Mei Voute Party

$

26 Mei Dragon Dronten reptielen show

Juni

$

1 - Juni Volwassenbingo 16+

$

2 - Juni Kinderbingo

$

9 - Juni Knutselmiddag

Juli

$

7 Juli Zomerfestijn met Disney thema

$

Zomervakantie

Augustus

$

Zomervakantie

September

$

7 - September Volwassenbingo 16+

$

8 - September Kinderbingo

$

15 - September Fietspuzzeltocht

$

22 - September Kinderdisco

Oktober

$

5 - Oktober Volwassenbingo 16+

$

13 - Oktober Kinderbingo

$

19 - Oktober Karaoke 18+

$

27 - Oktober Speurtocht/Vossenjacht Halloween

November

$

2 - November Volwassenbingo 16+

$

3 - November Kinderbingo

$

9 - November Ouderendiner 60+

$

10 - November Lampionnen knutselen

$

24 - November Sinterklaasfeest

December

$

14 - December Kerstfeest Het Palet

$

17 - December Openclubkampioenschap Klaverjassen/Jokeren

Stijldansen
Van september t/m april kan men op vrijdagavond stijldansen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.In een gezellige sfeer worden de deelnemers begeleid bij de dansvariaties van de standaard- en latindansen.Na de instructie is er gelegenheid voor vrij dansen, gezellig napraten en komen ook andere dansstijlen aan bod.Voor nieuwe deelnemers geldt: kom de eerste dansavond vrijblijvend langs om de sfeer te proeven.
Start op vrijdag 26 januari 2024  en dan elke 2 weken aanvang 20:00 uur. Iedere avond maakt Lucy extra lekkere snacks. Dit voorjaar is er nog dansen op 22 maart, 5 en 19 april.
In het najaar starten we op vrijdag 6 september (onder voorbehoud).
Deelnemers en bezoekers, ook als u NIET danst, zijn vanaf 19.30 uur welkom en betalen de gebruikelijke € 2,50 entree p.p. per avond (geldt gehele avond).
Voor deelnemers en bezoekers die regelmatig komen is het lidmaatschap van de buurtvereniging noodzakelijk.
Klaverjassen en Jokeren
Stijldansen vindt plaats op vrijdagavonden maar niet op elke vrijdagavond. Om de 2 weken is er stijldansen. Entree voor de avond is €2.50 per persoon. Dansen is niet verplicht je kan ook gewoon meekijken en gezellig een praatje maken met de overige mensen en een hapje en drankje doen. Er worden verschillende dansen geoefend en de gastheer en gastvrouw Han & Lucy zorgen voor duidelijke instructies en ook lekkere hapjes.
Darten
Op de vrijdagavonden wordt er gedart in een onderlinge competitie. Dat wil zeggen dat je op een dartavond punten kunt scoren en dat wordt elke week bijgehouden en aangepast. Ook spelen we vaak 1 x in de maand een toernooi. Gemiddeld zijn we aan het darten met een aantal personen tussen de 10 en 15. Dat verschilt nog wel eens omdat niet iedereen elke vrijdag kan komen darten. Als je dus niet kan is dat geen probleem. Gezelligheid en een potje darten is voor ons het belangrijkste. Wij hebben schrijfborden maar ook electronische scoreborden. In totaal hebben we 5 dartbanen. Het is een gezellige club van amateur darters. Ook hebben we een gezellige bar voor een hapje en een drankje en allemaal vriendelijk geprijsd. Ben je nieuwsgierig en dart je zelf ook? Kom dan gewoon een keertje kijken op de vrijdagavond en neem je pijlen mee. De zaal is open vanaf 19:30 uur en we starten om 20:00 uur. We eindigen vaak tussen 23:00 en 23:30 uur. Als je lid wordt bij de dartclub dan kost dat in totaal €34,50 per jaar. Dat is €12,- lidmaatschap + €15,- materiaal kosten + €7,50 voor deelname aan activiteit.
Aerobics

Het eerste deel van de les bestaat uit het opbouwen van een dans d.m.v. eenvoudige danspassen. Dit is om jouw conditie op peil te houden. Na een half uur worden de diverse spiergroepen getraind. We maken daarbij o.a. gebruik van gewichten en matten.  Dit zorgt voor versteviging van de spieren. De eerste les start om 18.45 uur.
De tweede les start om 19.45 uur.
Je bent van harte welkom.Leeftijd maakt niet uit, iedereen is welkom. Ben je al iets ouder? Kom gerust meedoen. De les is laagdrempelig. De deelneemsters zijn er van jong tot oud. Maar allemaal lekker fit.

Tafeltennis
Op de dinsdagmiddag en op de donderdagmiddag is er tussen 13:00 uur en 15:00 uur tijd voor tafeltennis. Er wordt gespeeld op 2 tafeltennistafels. In de grote zaal is genoeg ruimte om fanatiek te kunnen tafeltennissen. Er worden single games gespeeld maar ook wel eens een potje dubbel. 2 x per week komen we samen om te gaan tafeltennissen maar ook hebben we dikwijls even een praatje met elkaar. Vind je zelf tafeltennis ook erg leuk en lijkt het je leuk om eens een kijkje te komen nemen? Kom dan gewoon eens langs op de dinsdag of donderdagmiddag. Er is nog plaats voor nieuwe leden.
Country Line Dance
Welkom en leuk dat je kijkt naar de country-line dansgroep. 

Op elke woensdagavond start om 20:00 uur de gezellige groep met Country line dancing. Gezien de stijl van dansen is de groep niet al te groot maar wel heel erg gezellig.

Ik ben Natascha en ik leidt deze groep. We zijn een gezellig rustig groepje met meerdere ouderen en het gaat bij ons juist om de gezelligheid.
De kosten zijn €5 per maand buiten de contributie van Het Palet om.
Kom eens langs om te kijken en misschien word jij ook wel lid.
Sjoelen
Op de donderdagochtenden is er van 09:30 uur tot 12:00 uur de gelegenheid om te sjoelen. We drinken eerst koffie of thee. Om 10:00 uur beginnen we dan met sjoelen. Het zijn voornamelijk wat ouderen maar het is altijd super gezellig. En wie kent het sjoelen nou niet? Dit is toch altijd leuk om te doen! We hebben een aantal sjoelbakken dus er kunnen meerdere partijen gelijkertijd gespeeld worden. Uiteraard kan er ook even lekker bijgeklets worden. Er is nog ruimte voor nieuwe liefhebbers van sjoelen. Dus ben je nieuwsgierig wie er allemaal bij ons met de stenen schuiven? Kom dan gewoon een keertje binnenlopen bij het sjoelen en doe een potje mee! De kosten zijn als volgt: €1,- sparen en €0,75 bijdrage voor het sjoelen. Met het geld wat we sparen gaan we dan één keer per jaar samen wokken. De koffie kost bij ons €1,- en de thee kost €0,50
Computerclub
Elke woensdagochtend start om 10:00 uur de computerclub. De activiteit stopt om 12:00 uur. Tijdens de activiteit kan er hulp gevraagd worden over computerproblemen. Dit kunnen uiteenlopende vragen zijn maar het gebeurt ook dikwijls dat de computer niet eens aangezet wordt maar dat er over van alles en nog wat gesproken wordt. Het gezellig samen zijn is dan ook één van de belangrijkste reden om samen te komen op deze ochtenden. Ook kan je natuurlijk bijschuiven wanneer je zelf kennis van computers hebt en dat wilt delen met de anderen. Kortom, vind je het leuk om met computers om te gaan of praat je graag mee kom dan gewoon een keertje kijken en schuif aan bij de rest.
Klaverjassen en Jokeren
Iedere dinsdagavond (met uitzonderingen van de zomervakantie en de feestdagen in december) vindt het “Amsterdamse” klaverjassen plaats, zaal open 19.30 uur. De kosten om deel te nemen per speelweek bedragen € 2,50 p.p. per avond, er zijn gemiddeld 43 speelweken in een jaar. Jokeren vindt gelijk plaats met het klaverjassen op de dinsdagavonden en verder gelden dezelfde kosten voor deelname. Uiteraard is het ook van belang dat u lid bent van onze buurtvereniging (Lidmaatschap is €12,- per jaar per huishouden) Er worden 20 potjes per speelweek per tafel gespeeld. Voor zowel klaverjassen als jokeren is er iedere 1e en 3e speelweek van een nieuwe maand kans om een prijs te winnen. Spel 45 (€0,50 per nummer) iedere speelweek is er een trekking en kunt u € 12,00 per speelweek winnen als uw nummer wordt getrokken, u mag meerdere nummers kopen. Iedere 4e speelweek van een nieuwe maand wordt er een Tombola gehouden met diverse prijzen. Met de Pasen en Kerst kan u een pakket verwachten. Eind van het jaar hebben we ook een Jaarfeest met Tombola en prijzen voor alle kaarters.
Dammen
Dammen is een denksport en kent eenvoudige spelregels. Daarom is het makkelijk om te leren. De veelheid aan mogelijke standen en dat de stand op het bord na elke zet verandert geeft dat het damspel ook voor de gevorderde dammer een boeiend spel blijft. Damclub Lelystad is een kleine, gezellige club. Elk seizoen (september tot juni) wordt er gedamd voor de clubcompetitie en de bekercompetitie. Ook wordt er met een team in de landelijke en de provinciale competitie gespeeld. Bij damclub Lelystad is ook de mogelijkheid voor de jeugd (kinderen vanaf 8 jaar) om te leren dammen. Spelenderwijs wordt ze de fijne kneepjes van het damspel bijgebracht. En het behalen van damdiploma’s behoort tot de mogelijkheid. Maar het plezier in het dammen onderling en de gezelligheid is voor de jeugdleiders het belangrijkste. 
Interesse? Kom eens langs voor een vrijblijvende kennismaking.
We dammen op de dinsdagavond vanaf 19.30 uur.
Quiltgroep
De quiltgroep komt elke donderdag bij elkaar in de kleine zaal van 19.30 tot 22.00. We zijn alleen dicht op Hemelvaart, tijdens de zomerstop en de kerst stop van Het Palet. We variëren van beginner tot gevorderden. kan met de naaimachine of met de hand genaaid worden. De kosten zijn het lidmaatschap van Het Palet (€12,-) en de kosten voor het deelnemen aan een activiteit (€7,50).Totaal €19,50 per jaar. De consumpties rekenen we per week af. Kom vooral een keertje kennis maken! Je kunt altijd even meekijken en we hebben nog plek voor nieuwe leden.
Modelbouwclub

Welkom bij Modelbouwclub Het Palet een leuke modelbouwclub voor jong en oud in Lelystad. Wij bieden voor iedereen die er van houdt om dingen te maken een leuke plek om daar aan te werken en elkaar om raad te vragen. Ook beginners zijn welkom en wij vinden het leuk om je dan te helpen. Ben je al een ervaren modelbouwer maar op zoek naar gelijkgestemden? Kom dan gezellig bij ons werken aan je project Ook hebben wij elke laatste zondag van de maand een leuke vaardag en gaan wij lekker varen met de leden die een rc schip hebben. De modelbouw is om de week actief op de vrijdagavonden. De zaal gaat open tussen 19:00 en 19:30 uur. Wil je weten op welke vrijdagen? Stuur dan even een mailtje naar info@hetpalet.com

Zumba

Wij zijn de zumba dames op de donderdagavond. Een gezellig groepje dames in de senioren leeftijd. Wij vinden het belangrijk om in beweging te blijven en we doen zumba op ons eigen niveau. Wij beginnen om 19:30 uur en stoppen om 20:30 uur en drinken dan een kopje thee. De kosten zijn € 5,- per maand en dan natuurlijk de jaarlijkse bijdrage voor het lidmaatschap van het Palet. Er is nog plek voor nieuwe leden dus lijkt het je leuk om ook mee te doen met Zumba of gewoon eens een keertje te kijken wat het allemaal inhoudt kom dan een keertje langs. Zorg dat je er dan op tijd bent zodat we ook het één en ander nog kunnen uitleggen. 

Een boekje voor de hele avond kost €15,- en deze moeten contant betaald worden. Je kunt bij ons wel met pin betalen voor eten en drinken maar de bingokaartjes is contant betalen. De reden is namelijk dat het geld van de bingokaartjes die verkocht worden ook ingelegd wordt voor de geldronde.We spelen 8 rondes in totaal en daar zit ook een gratis ronde en een extra verrassingsronde bij. Bingostiften zijn ook te koop op de avond zelf. Let op want de Bingoavonden zijn toegankelijk vanaf 16 jaar en er is plaats voor 90 personen. Vol is Vol !
Een aantal keren per jaar organiseren wij een gezellige kinderbingo waarbij leuke prijzen te winnen zijn.
De kinderbingo is t/m/ 12 jaar.
Tussendoor hebben we even pauze en krijgen de kids wat te drinken en natuurlijk een lekker snoepje.
Ook hebben we even een klein feestje om te ontspannen van alle bingo stress.

1 boekje kost €1,- en daarmee speel je 3 rondes. We hebben een Max. van 2 boekjes per kind.
Per ronde zijn er 3 prijzen te winnen.

Heb je aan het eind van de bingo niks gewonnen? Niet getreurd want iedereen gaat met een prijsje de deur uit.

Zien we jullie bij de volgende bingo?
Stijldansen
Van september t/m april kan men op vrijdagavond stijldansen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.In een gezellige sfeer worden de deelnemers begeleid bij de dansvariaties van de standaard- en latindansen.Na de instructie is er gelegenheid voor vrij dansen, gezellig napraten en komen ook andere dansstijlen aan bod.Voor nieuwe deelnemers geldt: kom de eerste dansavond vrijblijvend langs om de sfeer te proeven.
Start op vrijdag 26 januari 2024  en dan elke 2 weken aanvang 20:00 uur. Iedere avond maakt Lucy extra lekkere snacks. Dit voorjaar is er nog dansen op 22 maart, 5 en 19 april.
In het najaar starten we op vrijdag 6 september (onder voorbehoud).
Deelnemers en bezoekers, ook als u NIET danst, zijn vanaf 19.30 uur welkom en betalen de gebruikelijke € 2,50 entree p.p. per avond (geldt gehele avond).
Voor deelnemers en bezoekers die regelmatig komen is het lidmaatschap van de buurtvereniging noodzakelijk.
Darten
Op de vrijdagavonden wordt er gedart in een onderlinge competitie. Dat wil zeggen dat je op een dartavond punten kunt scoren en dat wordt elke week bijgehouden en aangepast. Ook spelen we vaak 1 x in de maand een toernooi. Gemiddeld zijn we aan het darten met een aantal personen tussen de 10 en 15. Dat verschilt nog wel eens omdat niet iedereen elke vrijdag kan komen darten. Als je dus niet kan is dat geen probleem. Gezelligheid en een potje darten is voor ons het belangrijkste. Wij hebben schrijfborden maar ook electronische scoreborden. In totaal hebben we 5 dartbanen. Het is een gezellige club van amateur darters. Ook hebben we een gezellige bar voor een hapje en een drankje en allemaal vriendelijk geprijsd. Ben je nieuwsgierig en dart je zelf ook? Kom dan gewoon een keertje kijken op de vrijdagavond en neem je pijlen mee. De zaal is open vanaf 19:30 uur en we starten om 20:00 uur. We eindigen vaak tussen 23:00 en 23:30 uur. Als je lid wordt bij de dartclub dan kost dat in totaal €34,50 per jaar. Dat is €12,- lidmaatschap + €15,- materiaal kosten + €7,50 voor deelname aan activiteit.
Aerobics
Het eerste deel van de les bestaat uit het opbouwen van een dans d.m.v. eenvoudige danspassen. Dit is om jouw conditie op peil te houden. Na een half uur worden de diverse spiergroepen getraind. We maken daarbij o.a. gebruik van gewichten en matten.  Dit zorgt voor versteviging van de spieren. De eerste les start om 18.45 uur.
De tweede les start om 19.45 uur.
Je bent van harte welkom.Leeftijd maakt niet uit, iedereen is welkom. Ben je al iets ouder? Kom gerust meedoen. De les is laagdrempelig. De deelneemsters zijn er van jong tot oud. Maar allemaal lekker fit.
Dammen
Dammen is een denksport en kent eenvoudige spelregels. Daarom is het makkelijk om te leren. De veelheid aan mogelijke standen en dat de stand op het bord na elke zet verandert geeft dat het damspel ook voor de gevorderde dammer een boeiend spel blijft. Damclub Lelystad is een kleine, gezellige club. Elk seizoen (september tot juni) wordt er gedamd voor de clubcompetitie en de bekercompetitie. Ook wordt er met een team in de landelijke en de provinciale competitie gespeeld. Bij damclub Lelystad is ook de mogelijkheid voor de jeugd (kinderen vanaf 8 jaar) om te leren dammen. Spelenderwijs wordt ze de fijne kneepjes van het damspel bijgebracht. En het behalen van damdiploma’s behoort tot de mogelijkheid. Maar het plezier in het dammen onderling en de gezelligheid is voor de jeugdleiders het belangrijkste. 
Interesse? Kom eens langs voor een vrijblijvende kennismaking.
We dammen op de dinsdagavond vanaf 19.30 uur.
Tafeltennis
Op de dinsdagmiddag en op de donderdagmiddag is er tussen 13:00 uur en 15:00 uur tijd voor tafeltennis. Er wordt gespeeld op 2 tafeltennistafels. In de grote zaal is genoeg ruimte om fanatiek te kunnen tafeltennissen. Er worden single games gespeeld maar ook wel eens een potje dubbel. 2 x per week komen we samen om te gaan tafeltennissen maar ook hebben we dikwijls even een praatje met elkaar. Vind je zelf tafeltennis ook erg leuk en lijkt het je leuk om eens een kijkje te komen nemen? Kom dan gewoon eens langs op de dinsdag of donderdagmiddag. Er is nog plaats voor nieuwe leden.
Computerclub
Elke woensdagochtend start om 10:00 uur de computerclub. De activiteit stopt om 12:00 uur. Tijdens de activiteit kan er hulp gevraagd worden over computerproblemen. Dit kunnen uiteenlopende vragen zijn maar het gebeurt ook dikwijls dat de computer niet eens aangezet wordt maar dat er over van alles en nog wat gesproken wordt. Het gezellig samen zijn is dan ook één van de belangrijkste reden om samen te komen op deze ochtenden. Ook kan je natuurlijk bijschuiven wanneer je zelf kennis van computers hebt en dat wilt delen met de anderen. Kortom, vind je het leuk om met computers om te gaan of praat je graag mee kom dan gewoon een keertje kijken en schuif aan bij de rest.
Country Line Dancing
Welkom en leuk dat je kijkt naar de country-line dansgroep. 

Op elke woensdagavond start om 20:00 uur de gezellige groep met Country line dancing. Gezien de stijl van dansen is de groep niet al te groot maar wel heel erg gezellig.

Ik ben Natascha en ik leidt deze groep. We zijn een gezellig rustig groepje met meerdere ouderen en het gaat bij ons juist om de gezelligheid.
De kosten zijn €5 per maand buiten de contributie van Het Palet om.
Kom eens langs om te kijken en misschien word jij ook wel lid.
Sjoelen
Op de donderdagochtenden is er van 09:30 uur tot 12:00 uur de gelegenheid om te sjoelen. We drinken eerst koffie of thee. Om 10:00 uur beginnen we dan met sjoelen. Het zijn voornamelijk wat ouderen maar het is altijd super gezellig. En wie kent het sjoelen nou niet? Dit is toch altijd leuk om te doen! We hebben een aantal sjoelbakken dus er kunnen meerdere partijen gelijkertijd gespeeld worden. Uiteraard kan er ook even lekker bijgeklets worden. Er is nog ruimte voor nieuwe liefhebbers van sjoelen. Dus ben je nieuwsgierig wie er allemaal bij ons met de stenen schuiven? Kom dan gewoon een keertje binnenlopen bij het sjoelen en doe een potje mee! De kosten zijn als volgt: €1,- sparen en €0,75 bijdrage voor het sjoelen. Met het geld wat we sparen gaan we dan één keer per jaar samen wokken. De koffie kost bij ons €1,- en de thee kost €0,50
Quiltgroep
De quiltgroep komt elke donderdag bij elkaar in de kleine zaal van 19.30 tot 22.00. We zijn alleen dicht op Hemelvaart, tijdens de zomerstop en de kerst stop van Het Palet. We variëren van beginner tot gevorderden. kan met de naaimachine of met de hand genaaid worden. De kosten zijn het lidmaatschap van Het Palet (€12,-) en de kosten voor het deelnemen aan een activiteit (€7,50).Totaal €19,50 per jaar. De consumpties rekenen we per week af. Kom vooral een keertje kennis maken! Je kunt altijd even meekijken en we hebben nog plek voor nieuwe leden.
Zumba
Wij zijn de zumba dames op de donderdagavond. Een gezellig groepje dames in de senioren leeftijd. Wij vinden het belangrijk om in beweging te blijven en we doen zumba op ons eigen niveau. Wij beginnen om 19:30 uur en stoppen om 20:30 uur en drinken dan een kopje thee. De kosten zijn € 5,- per maand en dan natuurlijk de jaarlijkse bijdrage voor het lidmaatschap van het Palet. Er is nog plek voor nieuwe leden dus lijkt het je leuk om ook mee te doen met Zumba of gewoon eens een keertje te kijken wat het allemaal inhoudt kom dan een keertje langs. Zorg dat je er dan op tijd bent zodat we ook het één en ander nog kunnen uitleggen. 
Modelbouw
Welkom bij Modelbouwclub Het Palet een leuke modelbouwclub voor jong en oud in Lelystad. Wij bieden voor iedereen die er van houdt om dingen te maken een leuke plek om daar aan te werken en elkaar om raad te vragen. Ook beginners zijn welkom en wij vinden het leuk om je dan te helpen. Ben je al een ervaren modelbouwer maar op zoek naar gelijkgestemden? Kom dan gezellig bij ons werken aan je project Ook hebben wij elke laatste zondag van de maand een leuke vaardag en gaan wij lekker varen met de leden die een rc schip hebben. De modelbouw is om de week actief op de vrijdagavonden. De zaal gaat open tussen 19:00 en 19:30 uur. Wil je weten op welke vrijdagen? Stuur dan even een mailtje naar info@hetpalet.com
Klaverjassen en Jokeren
Iedere dinsdagavond (met uitzonderingen van de zomervakantie en de feestdagen in december) vindt het “Amsterdamse” klaverjassen plaats, zaal open 19.30 uur. De kosten om deel te nemen per speelweek bedragen € 2,50 p.p. per avond, er zijn gemiddeld 43 speelweken in een jaar. Jokeren vindt gelijk plaats met het klaverjassen op de dinsdagavonden en verder gelden dezelfde kosten voor deelname. Uiteraard is het ook van belang dat u lid bent van onze buurtvereniging (Lidmaatschap is €12,- per jaar per huishouden) Er worden 20 potjes per speelweek per tafel gespeeld. Voor zowel klaverjassen als jokeren is er iedere 1e en 3e speelweek van een nieuwe maand kans om een prijs te winnen. Spel 45 (€0,50 per nummer) iedere speelweek is er een trekking en kunt u € 12,00 per speelweek winnen als uw nummer wordt getrokken, u mag meerdere nummers kopen. Iedere 4e speelweek van een nieuwe maand wordt er een Tombola gehouden met diverse prijzen. Met de Pasen en Kerst kan u een pakket verwachten. Eind van het jaar hebben we ook een Jaarfeest met Tombola en prijzen voor alle kaarters.